Welkom in De Wasscherij

Een van de meest kenmerkende en buurtbepalende gebouwen van Rotterdam Crooswijk is De Stoomwasscherij, de Rijzende Zon, F. Overmans, met zijn 30 meter hoge fabrieksschoorsteen zoals we die eigenlijk alleen nog maar op ansichtkaarten zien.

Volgens de verhalen werd er de was gedaan van onder andere de Holland America lijn. De laatste decennia deed het dienst als een sanitairhandel in kranen en tegelwerk. In juni 2016 is begonnen om dit pand te herontwikkelen met als bestemming de nieuwe locatie van Stride 6ft8 Sports Performance. Enerzijds werd daarbij getracht zoveel mogelijk stijlelementen in ere te laten en het ‘fabrieksgevoel’ te behouden waarbij anderzijds de trends in boutique sport studio’s zoals ruimtelijke beleving, akoestische dynamiek en lounge style doorgevoerd moesten worden. De mix van beide stijlen complementeren elkaar in “a one of a kind" sportbeleving. Dit alles rechtvaardigde een nieuwe naam: #dewasscherij.

DE ZALEN

In De Wasscherij vind je twee rijk uitgeruste personal trainingszalen, elk met eigen kleed en douchegelegenheid. Daarnaast twee grote groepszalen, die door hun open karakter verbonden blijven met de rest van het pand. Uiteraard met twee grote gescheiden kleed en toiletgroepen en (individuele) doucheruimtes,.

Door de industriële uitstraling is De Wasscherij ook geschikt als een unieke evenementenlocatie. 

Nieuwsgierig? Maak een afspraak voor een kennismaking en rondleiding of boek direct een proefles!

AFSPRAAK MAKEN