Zwangerschapsyoga

21 oktober 2019

Je zwangerschap is een ontzettend mooie, emotionele en fysieke reis. Dit kan veel van je vragen en zwangerschap yoga is daarom speciaal aangepast op je zwangere lichaam. Je helpt je lichaam sterk en fit te blijven om goed voorbereid te zijn op de bevalling. Je hebt vast veel vragen en daarom hebben we hieronder beschreven wat zwangerschapsyoga bij Stride 6ft8 in Rotterdam precies inhoudt.

Wat is zwangerschapsyoga?
Zwangerschapsyoga is specifiek gericht op zwangere vrouwen. Net als bij iedere yoga les bij Stride 6ft8, kom je lichamelijk en mentaal helemaal tot rust. Je maakt heel bewust contact met je eigen lichaam en baby. Je leert vertrouwen op de kracht van je eigen lichaam om zo veel zelfvertrouwen op te bouwen. Door de verschillende oefeningen en technieken versterk je ook de bekken, je houding en leer je jouw lichaam volledig te ontspannen. Een echte Stride Mama is hierdoor lichamelijk sterk, maar vooral mentaal klaar voor het veranderingsproces. Hierdoor zorgt zwangerschapsyoga ervoor dat je de zwangerschap soepeler doorloopt en sterker in je schoenen staat.

Wanneer zwangerschapsyoga?
Bij Stride 6ft8 is de prenatal yoga specifiek gericht op alle trimesters van de zwangerschap. Het maakt daardoor niet uit of je in het eerste, tweede of derde trimester van je zwangerschap bent. De lessen helpen je lichamelijk en geestelijk voor te bereiden op je bevalling, maar helpen je ook door de periode van de zwangerschap heen. Er is geen eerdere yoga ervaring vereist en de lessen zijn voor ieder niveau. Het is daardoor gemakkelijk instappen en wil je meer uitdaging, omdat je al yoga hebt gevolgd, dan bieden we dat zeker aan voor onze Stride mama’s.

Wat kun je van zwangerschapsyoga verwachten?
Tijdens de lessen bouw je kracht en vertrouwen op door diepe ontspanning en stretchoefeningen. Elke les bevat een aantal basisonderdelen zoals, ademhaling, houding en kracht. We geven graag een paar voorbeelden van methodes uit de lessen:

·       Positieve bewustwording van je lichamelijke en geestelijk toestand
·       Yogahoudingen om je lichaam tijdens de zwangerschap soepel en fit te houden
·       Ontspannings- en ademhalingsoefeningen om alle emoties los te laten

Zwangerschapsyoga Rotterdam
Wil je graag starten met prenatal yoga op een unieke locatie in Rotterdam? In De Wasscherij maken we graag met je kennis en geven we je een rondleiding. Wil je alvast wat foto’s zien, kijk dan op onze Instagram @stride6ft8