#3 voordelen van High Intensity Interval Training

21 oktober 2019

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Het idee van een HIIT workout is dat je intervallen van hoge intensiteit afwisselt met korte periodes van rust of een lagere intensiteit. Het is een trainingsvorm waarbij cardio en krachtoefeningen in interval elkaar afwisselen. Het gaat hierbij niet om de hoeveelheid kilo’s die je pakt maar juist om de snelheid die je maakt. High intensity trainingen, of HIIT, zijn tegenwoordig heel populair. Dit komt omdat deze trainingsvorm vele voordelen biedt welke wij hieronder zullen beschrijven. 

Het verschil tussen Cardio Training en
High Intensity Interval Training

Reguliere cardio training is een goede manier om calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren. Een HIIT workout is een vorm van cardio training. Een intensieve cardio training die er voor zorgt dat je de hele dag door calorieën blijft verbranden. Dat in tegenstelling tot reguliere cardio, waarbij je alleen calorieën verbrandt terwijl je aan het sporten bent. Als je ervoor kiest om naast je krachttraining ook cardiotrainingen uit te voeren kies dan voor de HIIT variant.

Voordeel #1 - Het afterburn effect

Bij HIIT trainingen lever je een intensieve, explosieve inspanning waarbij je het afterburn effect creëert. De workout zorgt dat je lichaam achteraf meer tijd nodig heeft om de spieren te herstellen. Tijdens die herstelperiode blijft je lichaam werken en dus calorieën verbranden. 

Voordeel #2 - Uithoudingsvermogen

High Intensity Interval Training bij Stride 6ft8 zorgt ervoor dat jij je conditie op een leuke en vlotte manier verbeterd. Door de explosieve intervallen van inspanning wordt je hart getraind om sneller meer bloed rond te pompen. Je kunt inspanningen op die manier uiteindelijk langer volhouden.

  Voordeel #3 - Meer effect in minder tijd

Je hebt minder tijd nodig om hetzelfde te bereiken. Door de hoge pieken en dalen bereik je meer dan tijdens een uur hardlopen op de loopband. Met af en toe een pittige HIIT trainingen bereik je meer mee dan vele kilometers hardlopen.

ZHigh Intensity Interval Training Rotterdam

Onze Crosszone, HIITzone en Ride Rush zijn lessen gebaseerd op het HIIT principe. Lees hier alles over onze groepslessen

Ben jij geïnteresseerd wil je zelf de voordelen van HIIT training ervaren? Meld je dan aan voor een proefles.